Skip to content

Képviselő-testületi anyagok

Tisztelt Érdeklődők!

 Tájékoztatom Önöket, hogy Rém Községi Önkormányzat Képviselő-testületének munkájába betekintést nyerhetnek.

2015. január 1. napjától a képviselő-testület munkájáról készült jegyzőkönyvek és rendeletek a rémi honlapon. A későbbiek során az alakuló ülés napjától készült jegyzőkönyvek és rendeletek is feltöltésre kerülnek.

A képviselő-testület munkájának nyilvánosságáról a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény az alábbiak szerint rendelkezik:

„46. § (1) A képviselő-testület ülése nyilvános.
(2)
 A képviselő-testület
a)
 zárt ülést tart önkormányzati hatósági, összeférhetetlenségi, méltatlansági, kitüntetési ügy tárgyalásakor, fegyelmi büntetés kiszabása, valamint vagyonnyilatkozattal kapcsolatos eljárás esetén;
b)
 zárt ülést tart az érintett kérésére választás, kinevezés, felmentés, vezetői megbízás adása, annak visszavonása, fegyelmi eljárás megindítása és állásfoglalást igénylő személyi ügy tárgyalásakor;
c)
 zárt ülést rendelhet el a vagyonával való rendelkezés esetén, továbbá az általa kiírt pályázat feltételeinek meghatározásakor, a pályázat tárgyalásakor, ha a nyilvános tárgyalás az önkormányzat vagy más érintett üzleti érdekét sértené.
(3)
 A zárt ülésen a képviselő-testület tagjai, a nem a képviselő-testület tagjai közül választott alpolgármester és a jegyző, aljegyző, aljegyzők, továbbá meghívása esetén a polgármesteri hivatal vagy a közös önkormányzati hivatal ügyintézője, az érintett és a szakértő vesz részt. A nemzetiségi önkormányzat elnöke kizárólag az általa képviselt nemzetiséget érintő ügy napirendi tárgyalásakor vehet részt a zárt ülésen. Törvény vagy önkormányzati rendelet előírhatja, mely esetben kötelező az érintett meghívása.”

A fentiek alapján csak a nyílt ülés jegyzőkönyvei kerülnek honlapunkon publikálásra.

 Tisztelettel:

Papp Imréné
polgármester

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük