Skip to content

Felelős állattartás 2021

                                     MAGYAR FALU PROGRAM

2021.

MFP-FEA/2021 kódszámú Felelős állattartás elősegítése -2021 című  projekt

 

Rém Község Önkormányzata a felelős állattartás elősegítése pályázata benyújtásakor célul tűzte ki, hogy segítséget nyújtson a településen élőknek abban, hogy a nem kívánt szaporulatot elkerüljék és ezáltal csökkentsük a faluban kóborló ebek és utcára dobott macskák számát.

A legnagyobb állatvédelmi problémát a kóbor állatok mennyisége okozza. A felelős állattartás, és az ehhez tartozó ivartalanítás hiányában településünk is melegágya a nem kívánt szaporulatoknak. A száműzött, kidobott kutyák valamint a kertből kijárkáló, szökős ebek hasonló adottságú, vagy gazdátlan fajtársaikkal egyesülve újabb és újabb populációkat hoznak létre. A beavatkozással sokan elsősorban anyagi okok miatt nem élnek, másodsorban a tévhitek és tudatlanság is szerepet játszik.

17 kutya és 9 macska ivartalanítása történt meg.
Az ivartalanítás mind ezek mellett állat egészségügyi szempontból is jelentős, hiszen több betegség ezáltal megelőzhető.
Azon betegségek köre, amelyek nem ivartalanított állatokban magas, itt már nem jelentkezik.

A projekt nagyon jó kezdeményezés volt, a gazdák részéről pozitív visszaigazolások jöttek.
A gazdák beszállították Jánoshalmára a rendelőbe az állatokat, ahol kitűnő állatorvosi ellátásban részesültek a kutyák és macskák. A műtéteket követően dr. Vass István állatorvos figyelemmel kísérte a felépülésüket, ott sem jelentkezett egyik állatnál sem gond.

A macskák megkapták a veszettség elleni oltást, a kutyák pedig a chippet és oltást is (akik kérték).

 

Vissza a(z) Magyar Falu Program pályázathoz