TOP program egészségügy

Terület és Településfejlesztési Operatív Program
TOP-4.1.1-15-BK1-2016-00006 azonosítószámú

“Egészségügyi alapellátás fejlesztése”

pályázat támogatási összege: 10.000.000 Ft.
A támogatás mértéke: a projekt elszámolható összköltségének
100 %-a, de legfeljebb 10.000.000 Ft.
Projekt fizikai befejezésének tervezett napja:
2018. év május hó 1. nap

Régi fogászati egység

Új fogászati egység

Projekt átadó ünnepség

2018. március 5.

 

Bács- Kiskun Megyei Önkormányzat:

“A mai napon átadták a felújított egészségházat Rémen.
A település központjában lévő épületben kap helyet a fogorvosi és védőnői szolgálat, melyet az utóbbi hónapokban kemény és odaadó munkával varázsoltak újjá.
A renoválás keretén belül elkészült az akadálymentesítés, kiépült a mozgáskorlátozott WC, kicserélték a burkolatot és a nyílászárókat, valamint az épületet újrafestették és az ellátáshoz szükséges eszközöket is beszerezték.

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke elmondta mennyire fontos a kis települések számára is a fejlődés, a megújulás és az ehhez szükséges motiváció, mely Rém Község lakosságára jellemző.

Az átadás során Zsigó Róbert, országgyűlési képviselő többek között kitért arra, hogy a kisebb településeken végrehajtott fejlesztéseknek is hatalmas jelentősége van, nem csak az adott terület szintjén, hanem országos tekintetben is.

Papp Imréné, Rém Község polgármestere beszédében kiemelte, hogy a beruházás keretében igyekeztek olyan ellátási színvonalat kialakítani, mely az ott élőknek minőségi szolgáltatást tud nyújtani, továbbá megköszönte a rengeteg segítséget és támogatást, melyet a projekt megvalósításának folyamatában kapott.

A helyi lakosok megelégedését mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy számtalan mosolygó, izgatott arc várta az egészségház nyíló ajtaját, hogy bepillantást nyerhessenek az új fogorvosi és védőnői szolgálat helységeibe. A pályázatot, melynek célja korszerű épület kialakítása volt, tíz millió forintból valósították meg, és a megyei önkormányzat által koordinált úgynevezett TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrásból valósult meg.”